diumenge, 16 de desembre de 2012

acta reunió 26-10-12BULLETI INFORMATIU DE LA JUNTA GESTORA  ENTITAT MINICIPAL DESCENTRALITZADA -EMD- DE SANT LLOREÇ DE MONTGAI - NOVEMBRE 2012


Acta reunió amb els veïns el 26 d’Octubre 2012

Reunits els veïns i la junta gestora EMD el  divendres 26 d’octubre del 2012 a les 8:30 hores del vespre per tractar els següents temes:

- En primer lloc fem  una anàlisi i debat d’ on estem i com organitzar-nos  per preparar el projecte de l’estudi de l’ EMD i les etapes a seguir.
S’acorda ampliar amb nous veïns del poble, especialment el jovent, la junta gestora de l’ EMD de Sant Llorenç amb la finalitat de recollir les diferents sensibilitats del nostre poble. Properament os informarem de les diferents comissions que crearem, així com dels veïns que en formaran part.

- Parlem de la necessitat de crear o buscar en la nostra història  un logotip o escut que ens pugui identificar com a comunitat de veïns, que ens doni identitat i en el que tots ens hi puguem identificar.  Varis dels presents treballem en aquest tema i esperem rebre aportacions en la propera reunió.

- En David Capdevila i en Genis Vidal fan la presentació de la pàgina web de la EMD del poble. Aquesta pàgina esta oberta al debat i aportacions dels veïns i en ella s’hi penjarà tota la informació que es tingui. També hi haurà informació variada que sigui d’utilitat per qualsevol persona que s’interessi pel nostre poble. Feu-hi  un cop d’ull, l’ adreça és : http://emdsantllorens.blogspot.com.es/

-És presenta informació de  l’arxiu de La Noguera referent a documentació  municipal  que tenen guardada  de quant teníem una Junta Municipal a Sant Llorenç. Aquesta Junta Municipal és va perdre a principis dels anys 60.

- Fem una primera presentació,  estimativa, dels possibles ingressos i despeses amb les quals podria comptar la futura EMD de Sant Llorenç i les seves disponibilitats per fer inversions en noves obres i millores. Aquestes estimacions d’ ingressos i despeses s’han fet a partir dels comptes anuals de l’Ajuntament de Camarasa dels anys 2010 i 2011 i pressupost del 2012.
   El resultat obtingut, d’aquest primer estudi de la viabilitat de l’EMD del nostre poble,  és totalment favorable: podem cobrir les despeses que generem, queden remanents per fer noves inversions i, a la llarga, la situació econòmica millorarà i molt.
   Lògicament aquest primer estudi no té  fiabilitat total ja que és estimativa, no està basada amb les dades reals.
 Esperem que en els propers dies l’Ajuntament de Camarasa ens faciliti les dades reals i puguem fer una previsió d’ingressos i despeses més fiable.Nota

En aquest moments estem a l’espera de rebre informació de l’Ajuntament de Camarasa referent al cens del nostre poble i als ingressos i despeses amb les quals podríem comptar  si esdevenim EMD.
Un cop rebem la informació i l’haguem processat convocarem una nova reunió i farem la seva presentació als veïns del poble.
Esperem la vostra assistència.
Reunio EMD de Catalunya a Taradell


El passat 27 de Novembre a Taradell (Agregat de Tàrrega) hi va haver la reunió anual de EMD de Catalunya, actualment la formen  més de 200 EMD.  A la reunió varem ser invitats junt amb altres cinc noves EMD que estan, igual que nosaltres, en procés de formació.
En representació de la nostra EMD hi vam assistir Josep Montané i Josep Maria Turiella. Voldríem comentar alguns dels punts que es van tractar.
A la reunió hi va assistir l’actual Director d’ administració local de la Generalitat, Joan Cañada, en representació de la vicepresidenta del Govern Joana Ortega. 
En Joan Cañada va defensar l’actual administració local i va transmetre la total confiança  i suport de la Generalitat a les EMD. Va destacar de les EMD la seva gran proximitat als administrats i la seva bona gestió allí on son presents.
En la seva exposició ens va dir que l’actual Estatut és una total cuirassa que protegeix les EMD davant qualsevol intent de reforma per part de l’administració central.
Va garantir la seva total continuïtat de les EMD i fins i tot no va descartar que en un futur, no molt llunyà sigui una peça bàsica de l’administració local a Catalunya.
En la seva exposició va dir  que el projecte de reforma de  la  nova  llei d’ens locals de Catalunya que actualment s’està redactant regularà més les EMD, els hi donarà més continuïtat, autonomia, legitimitat, millor estructura, més responsabilitat i millors instruments per a la seva gestió.
En la reunió hi estaven representants de 15 comarques catalanes i és va destacar que les EMD son la voluntat d’un poble.
Hi havia representants d’EMD de  pobles molt petits, (Baiasca 15 habitants), i representants de pobles mitjans com el nostre o d’altres de molt més grans.
Se’ns va donar la benvinguda als futurs EMD, ens van fer intervindre per presentar-nos.  No varem tenir dret de vot a les votacions,  però  esperen veure’ns a les properes reunions amb  dret a vot.


Junta Promotora EMD Sant Llorenç-  Novembre 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada